Business Description

We design healthier homes that put family first.

Everyone deserves a home that works around them. A home that balances beauty and functionality. A home that looks after the earth without costing the earth. A home that nurtures and nourishes: physically and mentally. Simply put, a home that makes for a better future.

Clients describe us as creative problem solvers who enjoy unearthing the real potential of their homes. We like to get to the heart of what really matters to define exactly what modern families need, whilst building trusted relationships along the way.

A home is intrinsically linked to the physical and mental wellbeing of everyone who lives within it. Protecting these two pillars; your home and your health, is at the core of everything we do. Our mission is to make bright, healthy, energy-efficient homes that feel as good as they look.

Unit 1, 1 Ghent Way, London

Greater London
England
E8 2PE
United Kingdom
St Paul Street

Alterations and extension to Victorian terrace

This project consists of alterations and an extension to a two-bedroom Victorian terrace in the Arlington Square conservation area in Islington.

Comprising two rooms on each of the three floors, the original layout and lack of services proved insufficient for modern standards. The internal reorganisation, pivoting around the design of a new stair, has released usable area at each level and provides the entire ground floor with level access to the new rear garden by way of a full height L-shaped folding and sliding door.


Rosedale House

Full refurbishment of a large family home

Located in one of Toronto’s most desirable neighbourhoods, this 1920’s period property is the second house we have transformed for one of our earliest clients, this time working with our friends at the local Toronto practice Solares Architecture.

We created a sense of spaciousness and connection to the outdoors through an extensive alteration of the internal layout and rear of the property. Retaining the front facade, we reorganised the entire interior layout, rethinking the circulation and internal room layout. A larger basement was excavated to provide a gym, nanny suite and service and the ground floor was lowered to increase the ceiling height.

The leafy garden invades the interior thanks to large openings in every room.

The elegant open-plan bespoke kitchen, with its clean layout, clean lines, and simple material palette, hides a large and functional kitchen with plenty of built-in storage and features that declutter the space.


Gladsmuir Road

Alterations and extensions to Victorian terrace

Refurbishing and extending this 3-storey terrace, we were asked to improve daylight and the connection to the north facing garden that slopes up from the house.

The scheme for the ground floor wraparound extends into the slope with a new zinc and glass extension. A large glass roof and big sliding windows, which level with a rock and fern garden, bring the outdoors in, minimising the impact of the garden’s slope.

Greg Mathers
Managing and Technical Director
gm@studiocma.co.uk
Daniela Ciarcelluti
Design Director
dc@studiocma.co.uk