Business Description

Paul Testa Architecture is an architecture practice based in Sheffield. With a strong focus on sustainable architecture, we create buildings and spaces that are healthier, warmer and more comfortable. We aim to transform our clients’ lives through better living by design.

The Hen House by Paul Testa Architecture
Jo and Gail asked us to design them a warm, light-filled, new-build home to downsize to in the steeply sloping garden of their existing house.

We carved a two-storey dwelling into their difficult plot whilst maximising the amazing views to the West, avoiding numerous mature trees or overlooking their existing property.

We designed the house to be extremely warm and comfortable to live in whilst using very little energy compared to a typical new-build house.

We guided Jo and Gail throughout the process, helping them to choose the best contractor for the job and working with them to deliver a fantastic home to a high standard.


Stamford Road by Paul Testa Architecture
Stewart and Fiona asked us to overhaul their tired, detached house into an open and light-filled home. One which would be perfect for entertaining family and friends during their retirement.

We reworked a maze of small, dark living spaces into a large, open-plan entertaining space with a fantastic relationship to their garden.

A new entrance and stairwell were added to the front of the house. This created a dramatic, double-height hallway in which to meet guests whilst improving access to the upper floors. It also transformed the existing house’s poor front façade by creating a more welcoming approach.

We helped Stewart and Fiona achieve planning for their project in a conservation area before leading them through the construction process. This included making regular site inspections to provide them with peace of mind that their contractor was completing the works correctly.

John and Jean asked us to transform their small, dated bungalow into a future-proofed, sustainable retirement home. One that is full of light, warm, economic and easy to live in.

We fully reconfigured their home internally, added two small extensions and strategically placed roof lights to create the generous, light-filled living spaces they craved.

To make the most of their beautiful view we created three special windows. Two of these can be enjoyed from generous window seats giving you the feeling that you’re sat in the landscape.

An extremely thorough retrofit of insulation, triple-glazed windows, air-tightness work and mechanical ventilation have made their home a wonderfully warm and quiet building to live in during their retirement.

Alan MacDonald
Director
info@paultestaarchitecture.co.uk
Paul Testa
Director
info@paultestaarchitecture.co.uk
Jess Trickett
Associate Architect
info@paultestarchitecture.co.uk